Stränder - Beaches

Fina naturstränder, som Caladesi Island (bilden) norr om Clearwater Beach på västkusten. Lite längre söderut storfavoriten Siesta
Key Beach
, få allmänna stränder kommer inte ens i närheten i konkurrensen även om South Beach, Miami, har sin charm som ren citybeach.

Stränderna
Efterfrågan på denna typ av material är stort.

Länk till de bästa stränderna 

vad som är farligt på stranden  

Googles strandsökning och strandexperten "Dr
Beach"
.

Web siter med bra info

Bästa websidan med senaste nytt från the FUNshine state😀

 www.Florida.nu

Orlando mm

😀ORLANDO - Världens största lekplats😀

Orlando är störst och värst. Världens största lekplats lockar 59 miljoner besökare varje år. Det är mest i USA.Men Orlando har mer än bara sina fantastiska nöjesparker.

Det finns oändligt mycket att se och uppleva i, några av världens främsta attraktioner och sevärdheter.Ett tips är att köpa biljetter till parker på nätet innan besöket. Där kan man spara många hundralappar och framför allt slippa köerna på plats 🙂

DISNEY WORLD är världens största lekpark som ligger på ett område större än Manhattan. Det är den perfekta parken för hela familjen. Här är det hög kvalitet på allt - attraktioner, underhållning och golfbanor. Tex expedition Everst i Disneys Animal Kingdom, en av många berg och dalbanor som lockar publiken år efter år. När den byggdes var det den dyraste åkattraktionen någonsin med sina 750 miljoner kr. Nu finns det ett tjugotal liknande för adrenalinpåslag. Förutom Disney World, Animal Kingdom finns Magic Kingdom och vetenskapsparken Epcot. Ett måste här är rymdskyttelsimulatorn, bland annat får man borda och själv styra en rymdskyttel!  Och två vattenparker. Allt förbinds med ett monorailsystem och ett inriktat buss- och båtnät. www.disneyworld.com

UNIVERSAL STUDIOS har två parker, dels Universal Studios med fantastiska åkattraktioner som the Simpsons Ride, Hollywood Rip Ride Rockit där man får välja musik innan man spänns fast och skickas upp sjutton våningar i luften..och 65 mph..!! och Revenge Of The Mummies. Spännande figurer som Shrek och Terminator, vissa i 5D. Dels Island Of Adventure med det stora dragplåstret The Wizarding World of Harry Potter. Harry Potter and The Forbidden Journey låter dig uppleva Hogwarts, Dragon Challenge är en spektakular roller coaster, Hogsmeade roligt att botanisera i och så missa inte tåget The Hogwarts Express från Hogsmeads Station till ett autentiskt Kings Cross  Station i London! Mastodontåkturer som The Incredible Hulk Coaster, Amazing Adventures Of Spiderman och Jurassic Park River Adventure är några av toppåkattraktionerna i parken. Konstant adrenalinpåslag utlovas i båda dessa speltakulära parker!  www.universalorlando.com

Downtown Orlando. Har under de senaste åren fått en renässans med ett par riktigt fina hotell, bra restauranger , fina viktorianska byggnader och ett helt ok nöjesliv.

Winterpark, universitetsstad strax norr om downtown, är Orlandos finaste område med flotta hus och  designaffärer. För dig som tycker om bra museum, historiska hotell, restauranger och ett antal bra barer.

Längs International Drive finns oändligt många affärer att besöka och fynda i. En charmlös del av Orlando som ändå lockar merparten av besökarna, just för uppsjön av billiga hotell, restauranger, grymma shopping malls och barer som kantar den långa gatan. Här finns också vattenparken Wet'n'Wild.

www.seaworld.com

Orlandos dolda vildmark.

Du behöver inte åka till Everglades för att se vilda alligatorer. I Wikiva Springs kan man hyra kanot och upplevaren träskliknande naturen, med bland annat sköldpaddor och alligatorer.

😀GO WEST - SUNSHINE COAST😀

🙂Spana efter sjökor och delfiner

På halvön Anna Maria Island kan du bo på B&B, hyra cykel och slappa på den kritvita stranden längst ut på udden. Håll utkik efter sjökor och delfiner! Ät lunch på Sandbar Seafood & Spirits restaurant. På Anna Maria Island är tempot lugnt. Här glider man och njuter av lugnet, de långa, vita breda stränderna och solen. Allt stänger kl 22:00. Alla byggnader är låga och kurar under palmkronorna. Inga höghus här, det är förbjudet. Ta bilen och fortsätt på US Route 41 förbi Holmes beach, genom Bradenton beach, balanserande på den smala Long Boat Key, över småöarna Lido och Bird Key ner mot staden Sarasota som vilar mot kusten i evigt solsken.  Därefter en annan solskenshistoria, småstaden Venice, till Fort Myers där den majestätiskt palmkantade McGregor Avenue leder in i ett litet centrum. Paradgatan är en av anledningarna att staden kallas palmstaden. Här finns botaniska trädgårdar att utforska. Den låga bron till snäckön Sanibel Island som är klädd i vit sand och grönska.Fisket är helt fantastiskt här, som ett akvarium. Vilda delfiner finns i massor lockade av de fiskrika vattnet. Liksom fåglar som pelikaner och häger. Ta med en picknick och se fantastiska solnedgångar från den kritvita beachen. Fina restauranger finns med nyfiskade delikatesser från havet.

Naples är en tummelplats för rika turister och rika lokalbor. Den lilla staden har flest miljonärer per capita i USA. Men den är framför allt en ytterligare solskenshistoria längs The Sunshine Coast. Här lockar den evighetslånga sandstranden flankerad av vajande palmer. Piren leder rakt ut i det öppna havet vilket är ovanligt på Floridas västkust där nästan alla kuststäder är skyddade av barriäröar utanför. En obruten horisont så långt ögat ser. Här är himlen och havet förenat igen.

🙂Amerikanarnas favorit

Utanför Sarasota city finns härliga stränderna Lido beach och Siesta Key, där många amerikaner hyr sommarhus. Missa inte burgarna på Tommy Bahamas restaurant på Lido beach!

🙂 USA:s äldsta stad

St Augustine, grundad 1565 och USA:s äldsta stad är ett annorlunda utflyktsmål med ett gammalt fort och fina gamla byggnader, t.ex. Flaglers Collage.

🙂 Strandparkera

Stanna till på New Smyrna beach, där du kan parkera direkt på stranden. Praktiskt men lite knasigt. Se upp för starka strömmar i havet.

🙂 Kennedy Space Center

Kennedy Space Center vid östkusten är, oavsett om du är rymdintresserad eller ej, en imponerande upplevelse! Lär dig allt om USA's rymdprogram, prova simulerade raketuppskjutningar, få maxade bioupplevelser i IMAX och 3D, se rymdstationer och mycket annat. Ett måste för alla rymdnördar! 

🙂 Party och Shopping

Bo på Miami beach i några dagar, strosa på Ocean Drive och shoppa på Collins Avenue. Här är det fullt av barer och klubbar! Om du vill se kändishus, ta en båt från Bayside Marketplace. Kul att se Miami från vattnet.

🙂 Upplev färgglada Key West

På väg ner till Key West, ta ett badstopp i Bahia Honda satte park. Väl framme, strosa bland pastellhusen, besök Hemingways gamla hem, åk på snorkeltur, titta på solnedgången och, om du orkar, festa på gaybarerna. Strunta i de stora hotellen, bo istället i ett av de klassiska trähusen som t.ex. Douglas House, doglashouse.com.

Old Town, söder om stadsdelen Kissemee, är en stadsdel uppbyggd som en 1950-talsstad med barer, restauranger och tivoli. Här får du också chansen att beskåda en veteranbilsparad som "cruisar" genom staden varje kväll. Närmaste stränderna ligger i Cape Canaveral på östkusten och Tampa på västkusten. Båda ligger en timmes resa från Orlando.

NATURUPPLEVELSER

Florida kretsar kring vatten, vatten och vatten. 200 mil kust, 250 mil floder och vattendrag. Tusentals sjöar. Häftigaste sättet att uppleva delstatens fantastiska djurliv och natur är från sittbrunnen i en kajak eller kanot. Hur adrenalinstint du vill att det ska bli väljer du själv. Alla nivåer av turer erbjuds. Floridas många nationalparker har också flera av statens bästa paddlingsvatten.

FLORIDA KEYS är 1700 små små öar utkastade mellan Mexikanska Golfen i väst och Atlanten i öst. Att bila ner till den yttersta bebodda ön, Key West, är en av USA's häftigaste roadtrips. 180 kilometer unik ingenjörskonst med två vindlande betongvägar över öar kantade av pudervit sand och genomskinligt vatten. Stanna på några av de 43 öarna längs vägen. Fisket, dykningen och strandlivet håller världsklass, ekoturismen växer starkt här. 

GOLFMECKAT Det finns 1400 skäl till att många golfproffs har sin bas här, förutom klimatet. Det skulle ta 4 år att hinna med att spela på samtliga 1400 golfbanor.

KLASSISK FLORIDA-UNDERHÅLLNING i form av sjöjungfrur i Weeki Wachee, inte långt från Clearwater Beach. Missa inte om du är i närheten. Buccaneer Bay.